3 Kasım 2015 Salı

MAKE UP FOR EVER STEP 1 PRIMER-SMOOTHING // PÜRÜZSÜZLEŞTİRİCİ BAZ


     Make Up For Ever (MUFE) Step 1 Equalizer serisi 10 adet baz ürünü içeriyor. Bu bazların bir kısmı renk düzenlemeyi hedeflerken, bir kısmı da cilt kusurlarını nötrlemeye yarıyor. Benim en çok merak ettiklerim , Hydrating primer (Nem veren baz) ve Smoothing Primer (pürüzsüzleştirici baz) oldu.Sephora'ya sayısız geliş-gidişler ve 10 ayrı ürünü de defalarca elime alıp bırakmalarımdan sonra Mufe Smoothing Primer'la birlikte eve döndük :)

         Baz 30 ml lik sıkılabilir yumuşak bir tüpte geliyor.Tüplü ve pompalı olan bazları çok seviyorum , çünkü çıkan miktarı daha rahat kontrol edebiliyorsunuz.Baz kullanımında aşırıya kaçmamak makyajınızın duruşunda çok olumlu bir etki bırakacaktır.Çok miktarda kullanıldığı zaman beklediğiniz etki (matlaştırma – pürüzsüzleştirme-kalıcılık ) ne olursa olsun , ürün sanki cildinize tam adapte olamıyor ve arada kalın bir katman olarak kalınca da fondöten cilde güzel oturmuyor.

Gördüğünüz gibi baz hafif bir renge sahip ama bu cildinize yaydığınızda kalıcı olmuyor. Ben cildimi nemlendirdikten sonra az bir miktar parmak uçlarıma sıkıp gözeneklerimin olduğu yerlere, dudak kenarındaki gülümseme çizgilerime ve yanağımdaki çok kuru , cilt dokusu düzensiz olan yerlere uyguluyorum. Ve sonuç gerçekten etkileyici!
Öncelikle fondöteninizin kalıcılığını arttırıyor ve kaldığı süre boyunca ilk uyguladığınız anki kadar taze bir görünüm oluyor. Öğleye doğru baz kullanmasam gözeneklerime çökmüş olacak fondötenim yüzümde gayet güzel duruyor. İnce çizgi ve kırışıklıklara gelecek olursak, bence tamamen kırışıklık dolduran bir ürün değil yani çizgi ve kırışıklarınız varsa halen görünür oluyor ama fondöteninizin kırışıklıklara dolmasını engelliyor.Sanki fondötene elastikiyet kazandırıyor gibi diyebilirim , güldünüz , cildiniz hareket etti , sonra normal halinize döndünüz , ve maalesef fondöten gülme çizgilerinde çizgi şeklinde birikti. İşte bu ürün tamamen bunu engelliyor , sırf bu sebeple bile tekrar alabilirim. Çünkü makyajınız –sabah acele bir şekilde yapmış olsanız bile- profesyonelce uygulanmış duruyor.
Bir diğer artısı cildi ekstra yağlandırmaması, bazı silikonlu bazlar neredeyse yağlı his bırakacak kadar kaygan bir dokuya sahip oluyor . Make Up For Ever Smoothing Primer içinse yapı olarak kadifemsi – ipeksi , bitiş olarak da satin bir bitiş sağlıyor diyebilirim.Benim cildimde – aşırı hassas, kuru karma ve sivilcelenmeye meyilli- 3 haftalık düzenli kullanım sonucu hiçbir sivilcelenme , gözenek tıkama gibi olumsuz bir durum yaratmadı.

Bu bazı benim uyguladığım gibi fondöteninizin altına ince bir katman uygulamak yerine direk fondötenle karıştırıp da cildinize yayabilirsiniz. O zaman dikkat etmeniz gereken kullandığınız fondötenin de silikon bazlı olması olur. Biri su bazlı biri silikon bazlı olan ürünler karışınca ciltte bir süre sonra ayrışıyor ve yüzünüzde homojen olmayan bir görüntü oluyor.
Fondötenim cildimde bebek gibi dursun , mimik çizgilerime dolmasın , kuruluklarımı , sivilcelerimden kalan düzensiz cilt yüzeyimi pürüzsüzleştirsin , bir de cildimde ağırlık ve sivilcelenme yapmasın diyorsanız , Make Up For Ever Smoothing Primer ‘ı denemenizi şiddetle öneriyorum :)  Buraya tıklayarak ürünü inceleyebilir, Sephora 'lardan ya da makyajtrendi.com dan 96 TL'ye alabilirsiniz..Mutlu Günler!!

1 yorum :

  1. çok güzel anlatmışsınız. kullanmaya başlayacağım. sevgiler.

    YanıtlaSil